loading

ترک گچ کاری به چه علتی به وجود می آید؟

دیوار

گروه گچکاری حرفه ای لوکس پلاستر


علت ترک های که پس از گچ کاری روی دیوار مشاهده می شود، گچ کاری خوب و تفاوت های آن با گچ کاری بد و در نهایت نتیجه گیری پیرامون رسیدن به یک گچ کار حرفه ای مطالبی است که در مقاله پیش رو پیرامون آن به بحث خواهیم نشست.
در ابتدا به صورت خلاصه و مختصر پیرامون ترک های که روی دیوار نشست پیدا می کند مطالبی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. و پیرامون نکات ریزی که توجه به آن ها سبب می شود کیفیت گچ کاری در حد بسیار مطلوبی به تصویر کشیده شود؛ مطالبی را ارائه خواهیم داد. پس با ما همراه باشید تا از نظرات استاد برجسته یکی از پروژه های فرمانیه بهره مند شوید.

ترک گچ کاری و عوامل بروز ترک گچ کاری ر چیست؟

ترک گچ کاری دیوار شاید گاهی کمتر از چند روز کاری که گچ کار در ساختمان به انجام رسانده است بروز پیدا کند؛ که خود به دلیل کارهای اشتباه رایجی است که پیش از گچ کاری یا پس از آن صورت گرفته است.

1. اولین علتی که سبب بروز ترک روی دیوار می شود؛ دیوار چینی اشتباه است که به صورت اصولی و درست اتصالات بین دیوار و تیرچه بالا صورت نمی گیرد. به قول پیمانکار گچ جفت و بست درستی بین تیر بالا و محل اتصال آن به دیوار صورت نگرفته است. این را به یاد داشته باشید که محل اتصال به کف بسیار اهمیت دارد.

2. نداشتن وال پست مناسب برای سقف می تواند دلیل دیگری برای ترک های دیوار باشد. وال پست باید به صورت عمودی و افقی و با اتصالات دقیق بین دیوار و ستون در فرایند کار دنبال شود.

3. اگر لایه ای که برای گچ کاری استفاده می شود بیش از حد ضخیم باشد به مرور زمان گچ های زیرین که خیس هستند به گچ های روی که خشک شده اند فشار وارد می کنند و همین امر سبب برزو ترک های روی دیوار می شود.

4. سازه ها عموماً از ۲ نوع قاب بندی ساده و خمشی بهره می گیرند. نصب نادرست آن سبب بروز ترک دیوار می شود.

انواع قاب بندی

• قاب ساده با باد بند حساب شده باید بسته شود و نباید اتصالات ساده ای برای دیوار و سقف در نظر گرفته شود.

مطالب مشابه  اجرای کاشی کاری ساختمان

• قاب خمشی جفت و بست محکمی دارد، اما از این اما پیروی نمی شود. به دلیل اینکه اتصالات در این مدل حالت گیر دار دارند خیلی جفت و بست اصولی برای آن در نظر گرفته نمی شود.

اتصالات اشتباه در ساختمان به همراه دیوار چینی های غیر اصولی به مرور زمان دلیلی برای بروز ترک محسوب می شوند. یک گچ کار و معمار حرفه ای می توانند کارفرمای پروژه را بسیار در رسیدن به یک کار استاندارد و مرغوب همراهی کنند.

دیوار

اطلاعاتی پیرامون دیوار جانبی و تیرهای بالا در سازه های فلزی

ترک های دیوار با رعایت نکردن اصل های کوچک و بزرگ در حین ساختمان سازی نمود پیدا می کنند. به عنوان مثال می توانیم به این مهم اشاره داشته باشیم زمانی که اتصالات دیوار جانبی به تیر بالا در ساز های فلزی نصب نمی شود مشکلاتی در این راستا بروز پیدا می کند.

دیوار وقتی به سمت بالا چیده می شود مقطع تیر به ستون متغیر یک و آخر تیر که اتصالات کله گاوی نام دارد و به قسمت میانی مقطع تیر که باریک تر است نصب می شود.

زمانی که دیوار می خواهد بالا برود از مقطع تیر رد می شود و دیوار در قسمت بالا رها باقی می ماند به همین دلیل همسایه غربی و شرقی وقتی ساخته می شود دیگر امکان جفت و بست کردن نیست و این امر خود سبب بروز مشکلاتی برای گچ کار می شود.

به دلیل رعایت نکردن وال پست دیوار قسمت بالا رها باقی می ماند و همین امر با نشت ساختمان سبب ترک خوردگی گچ دیوار می شود.

تکمیل تیغه چینی

موارد رایج که سبب بروز ترک دیوار می شود کدام است؟

ترک دیوار در رایج ترین حالت ممکن به دلیل نشست اولیه و ثانویه در ساختمان بروز پیدا می کند.

به عنوان مثال در ساختمان های جنوب شهر مراکز شهر وال پست نصب می شود اما جفت و بست خوبی برای اتصالات بین تیر و دیوار دنبال نمی شود. تنها به زخمی کردن تیر با میل گرد اکتفا می کنند و کار ساپورت کردن با جوش های که با تفنگی یا هلیتی نام دارد انجام می شود.

• عموماً توصیه می شود دو سال از گچ کاری ساختمان بگذرد و سپس نقاشی کردن در ساختمان دنبال شود تا سبب بروز ترک دیوار نشود.

مطالب مشابه  مشاعات ساختمان و فرهنگ استفاده از آن

• رایج ترین ترک ها به خاطر انبساط و انقباض دو جنس مخالف فولاد و مصالح ساختمانی است پس باید رابیتس بندی ها با استفاده از تورهای مرغی به خوبی پوشانده شود تا ترک های روی دیوار کمتر اتفاق بیفتد.

• زمانی که دیوار چینی صورت می گیرد دیوار به صورت صاف رها می شود تا روز بعد روند کاری دوباره ادامه پیدا کند که این امر اشتباه است. باید لاریز یا هشت گیر دیوارها به خوبی انجام شود تا روز بعد با یک سری پیش نیازها در ابتدا انجام شود و سپس دیوار چینی ادامه پیدا کند.

• گچ کاری ساختمان ارتباط مستقیم با دیوار چینی دارد. زمان دیوار چینی باید برای برش ها و شیارهای برق کاری لوله های برق از شیارزن یا شیار کن استفاده شود.

گچ کاری دیوار

نکاتی پیرامون گچ کاری هدف مند و با کیفیت

گچ کاری دیوار، سقف و ستون باید بر اساس اصول درست به انجام برسد تا کار با کیفیتی نتیجه کار شما شود. انتخاب مصالح با کیفیت اولین اصل در این راستا به شمار می آید. خرید مصالح ارزان سبب می شود کار شما بسیار بی کیفیت جلوه دهد.

به عنوان مثال بلوک های ۴۰*۲۰ در ضخامت ۱۰ سانتی متر عموماً رنج قیمتی 1000 تا 1500 هزار تومان را دارد. این امر در حالی است که در کارگاه های غیر معتبر بلوک ها با قیمتی بسیار کمتر از این رقم چیزی در حدود ۴۰۰ هزار تومان به فروش می رسد. این بلوک ها به مرور زمان می شکند و سبب نشست ساختمان می شود و خود یکی از دلایل اصلی بروز ترک روی دیوار می شود.

نکاتی که پس از اجرای گچ کاری شما را با شکست روبرو می کند چیست؟

• در قدم اول که به صورت تجربی نیز مشاهده شده است زمانی که برای داخل سرویس ها سیمان کاری سنگ ها دنبال می شود به دلیل جنس بد بلوک های انتخاب شده شوره و نشتی به دیوارهای پشتی صورت می گیرد و همین امر خود سبب بروز ترک های دیوار می شود.

• از سوی دیگر بار گذاری غیر منظم می تواند دلیل دیگری برای بروز ترک های روی دیوار باشد. ابتدا قسمت شمالی بار گذاری می شود و بار مرده کف سازی و موزایک فرش به صورت نامتقارن سبب ایجاد ترک های روی دیوار می شوند. این امر در حالی است که شاید تنها سه ماه از گرفتن ترک های دیوار گذشته باشد.

مطالب مشابه  صفرتاصد اجرای کناف

• جنس نامرغوب مصالح، اجرای اشتباه دیوار چینی، گچ کاری با ضخامت بیشتر و عوامل بسیار دیگری در حین ساخت و ساز و معماری سبب بروز ترک های دیوار می شوند که نیاز است به صورت تجربی پیرامون آن ها اطلاعات لازم کسب شود و مانع از بروز این مشکل شد.

استفاده کردن از متریال مرغوب سبب می شود کیفیت گچ کاری بیشتر شود. از سوی دیگر گچ با ضخامت بالا زمانی که استفاده می شود نه تنها بار مصرفی هزینه ها را بیشتر می کند بلکه سبب می شود نتیجه مطلوبی پس از خشک شدن کار حاصل نشود؛ زیرا لایه زیرین که رطوبت دارد به گچ رویه که خشک است فشار می آورد و ترک های را حاصل می کند.

ماله کشی دیوار

کلام اخر

گچ کاری سقف یکی از اصلی ترین آیتم های گچ کاری به شمار می آید و شاید به جرئت بتوان گفت کمتر کسی است که بتواند سقفی را بدون موج گچ کاری کند عموماً توصیه می شود برای ساختمان های ۳ الی ۵ طبقه از یونولیت در سقف و گچکاری مستقیم روی ان استفاده نشود که سبب موج و ترک میشود.

مورد دیگری که سبب بروز ترک روی دیوار شده است و به کرات نیز این امر مشاهده شده است عایق سازی نادرست است. عموماً از موکت یا پلاستیک برای عایق بندی کف استفاده می شود که سبب ایجاد شدن ترک روی کف می شود از همین رو نیاز است همیشه از عایق فوم بتن استفاده شود تا این مشکلات بروز پیدا نکند.

گچ کاری سقف مهم ترین پارامتری است که در ساختمان سازی باید بر اساس اصول درست و اساسی دنبال شود و اگر غیر از این باشد ترک های ریزی روی سقف و دیوار مشاهده می شود و دلیل این امر بار اضافه ای است که روی ساختمان نشست پیدا می کند.

امید است راهنمایی های تجربی که به چشم در پروژه های ساختمان سازی مشاهده شده بود توانسته باشد شما را برای موفق تر شدن همراهی کرده باشد.

بلاگگچکاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *