loading

گچبری دستی چگونه انجام می شود؟

اجرای گچبری

همانطور که در مقاله های قبل از انواع گچبری ها صحبت کردیم، گچبری ها به دو دسته ی  گچبری دستی وگچبری پیش ساخته تقسیم می شوند که باز خود این دو نوع هم شامل انواع مختلفی می‌شوند.

گچبری دستی موضوعی است که دراین مقاله می خواهیم روی آن تمرکز کنیم و به شما بگوییم روند کاری آن چگونه است. با تیم گچکاری و گچبری لوکس پلاستر همراه باشید.

قبل از شروع عملیات گچبری دستی چه اقداماتی باید انجام گیرد؟

گچبری در واقع بعد از پایان عملیات گچ کاری و سفیدکاری شروع می‌شود. یک گچ کار ماهر می‌‌داند که مرغوبیت گچ تاثیر مستقیمی بر کیفیت گچبری دارد؛ از همین رو در انتخاب گچ دقت بسیاری باید کرد.

از دیگر الزامات کار، تهیه ی ابزار مخصوص گچبری دستی است که باید سالم و با کیفیت باشند تا بتوان کار را با ظرافت کامل انجام داد.

گچبری دستی

چه ابزاری در گچبری دستی به کار می روند؟

از ابزارهایی که در گچبری دستی به کار گرفته می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استانبولی:

همانطور که گفته شد استانبولی ظرفی شبیه به تشت اما از جنس فلز است که در ان ملات گچبری را می‌توان تهیه کرد.

ماله گچبری :

ماله ها انواع مختلفی دارند که هر یک در عملیات های متفاوتی مانند گچ کاری، سفیدکاری و … کاربرد دارند. هنگام خرید ماله گچبری دستی باید توجه داشته باشید که ماله لبه های خیلی تیزی نداشته باشد.

دم بر:

دم بر وسیله ای مهم در گچبری دستی است که شبیه به چاقو است و نوک تیزی دارد تا بتوان به وسیله‌ آن گچ را برید. استاد گچبر با استفاده ی درست از این وسیله ظریف کاری های گچبری دستی را نیز انجام می‌دهد.

بوم خوار:

ابزاری است که از آن برای تمیز کردن بوم استفاده می‌شود.

وردنگی:

از این وسیله برای خط کشی کردن قسمتی که گرته شده استفاده می‌شود.

ابزار نقالی:

ابزارالاتی هستند که با آن ها می‌توان طرح هایی مانند گل و برگ و … ساخت.

مطالب مشابه  گچ بری مدرن و کلاسیک

قلم بوم گیر:

در هر طرح و کاری که نیاز به قاشقی کردن داشته باشد، می توان با استفاده از این ابزار عمل قاشقی کردن را انجام داد.

گچبری دستی چگونه انجام می شود؟

برای انجام گچبری دستی، ملات گچی را تهیه می‌کنند که منعطف باشد؛ تا استاد گچبر بتواند با ابزار و توانایی خود طرح‌های زیبایی را روی آن پیاده کند.

برای انجام این کار، پس از سفت شدن ملات در حدی که به شکل پنیری مانند شد، استاد گچبر طرح مورد نظر را با ابزارهای گچبری مثل دم بر، ابزار نقالی و … روی آن رسم می‌کند؛ و هنگامی که گچ در حال سخت شدن است آن را پرداخت می‌دهند.

همان طور که گفته شد، در این ملات باید از گچ مرغوبی استفاده کرد؛ چراکه در غیر این صورت ظریف کاری روی آن به خوبی انجام نمی‌شود.

انواع روش های گچبری

گچ بری لایه ای

این روش زمانی به کار می‌رود که بخواهید از رنگ های مختلف در گچبری استفاده کنید. عملیات زیرسازی را با گچ زنده اجرا می‌کنید و سپس آن را پرداخت کرده و صاف می‌کنید.
حال با ملات گچ کشته لایه ها را یکی یکی روی آن می‌کشید. دقت داشته باشید که ضخامت هر یک لایه از 2 میلی متر بیشتر نباشد تا گچ ترک نخورد.

گچ بری کشته بری

این گچ بری از سه مرحله تشکیل می‌شود. در لایه اول آسترکشی می کنند. سپس گچ نرمه را به ضخامت 2 میلی متر روی آن می‌کشند. در آخر طرح مورد نظر را روی این گچ به سرعت اجرا می‌کنند.

گچبری مشبک

این روش نیاز به دقت زیادی دارد. برای اجرای آن ابتدا باید یک لایه نازک از گچ را در حد فاصل حدودا 20 سانتی متر ایجاد کرد.
پس از سفت شدن ملات گچ، نوبت اجرای طرح روی آن است. و سپس حفره هایی را در طرح خالی می کنند. و طرح نهایی که مانند تور است شکل می‌گیرد.

گچبری تخمه کن

در این روش ابتدا گچ را به شدت الک می کنند تا یک گچ نرم حاصل شود. از این گچ ملاتی تهیه می کنند که انواع طرح ها را با آن می توان اجرا کرد.

مطالب مشابه  دکوراسیون لوکس با گچبری های لوکس
گچبری دستی

ابزار زنی

کشو زنی یا ابزار زنی مثل گچبری دستی روشی برای تزیینات سقف و دیوار است. پس از پایان سفید کاری، گچ کار شروع به اجرای تزیینات دیوار و سقف می‌کند.

درابزار زنی گچ کار با خلاقیت می‌تواند تا بی نهایت طرح های زیبا خلق کند و آن ها را اجرا کند.

برای اجرای ابزار زنی نیاز به ابزارآلات و ملاتی است که در ادامه به توضیح آن ها پرداخته ایم.

ابزارزنی چیست؟

از هنر ابزارزنی برای تزئینات دور سقف ها و کنج ها استفاده می‌شود. نام دیگر این هنر کشو زنی است. ملات کشوزنی ملات گچ خوش مایه که باید سفت تر از ملات گچبری دستی باشد، است. و با استفاده از ابزارهای مخصوص انجام می‌شود.

ابزار زنی

ابزار کشوزنی( ابزار زنی)

در ابزارزنی سه گروه از ابزار کارآمد هستند.
1- ابزاری که بر لبه جاسازی می خورد.
2- ابزاری که تنها با سطح کار تماس دارد و بر شمشه متکی است.
3- ابزاری که با سطح کار تماس دارد و توسط ریسمان به یک میخ متصل است. میخ در مرکز سطح کار کوبیده می شود و در شعاع مورد نظر خط اندازی زیرکار را
انجام می دهد.

پس از این مرحله ابزار زنی، کشته کشی با ابزارآلات انجام می‌شود.
از دیگر ابزارهای مهم و اساسی کشوزنی می‌توان به تخته چوبی یا فیبر استخوانی، اره، انواع چوبسا، سوهان، قلم های مخصوص کشوزنی اشاره کرد.

روش های شکل دادن کشو

ابتدا باید طرح مورد نظر را روی روی کاغذ رسم کرد. سپس طرح را روی تخته بچسبانید؛ حال با اره شکل مورد نظر را روی تخته در بیاورید. بعد با چوبسا یا سوهان نواقص کشو را برطرف کنید.

دقت کنید که هنگام کار با سوهان یا چوبسا، فشار دست به طور یکسان به سروته ابزار وارد شود.

همچنین هنگام کار با این ابزار، با زاویه ی 20 درجه روی کشو قرار داده و آن را بسابید.
بهتر است بدانید که از سوهان تخت برای ساییدن لبه های صاف، از سوهان نیم گرد برای ساییدن قوس های داخلی و از سوهان گرد برای ساییدن سوراخ استفاده می‌شود.

مطالب مشابه  انواع سبک گچ بری

یک نکته در نگهداری از سوهان و چوبسا

باید مراقب باشید که هیچ ضربه ای به سوهان یا چوبسا وارد نشود زیرا باعث آسیب دیدن آج ها می‌شود. در صورت پرشدن آج ها آن را در آب جوش قرار داده سپس با برس های سیمی در جهت آج ها روی آن برس بکشید.

نحوه اجرای جاساز

در شروع کار ابزار زنی گلویی، ابتدا نیاز است که یکی جاسازی برای کشوزنی تعبیه شود.

برای اجرای این جاسازی، با توجه به دیتیلی که توسط کارفرما ارائه می‌شود؛ مقدار طول و قطر جاسازی متغیر می‌باشد. برای تغییر قطر می توان از شمشه هایی با قطرهای مختلف مانند قطر 1.5، 2.5، 4 یا حتی 6 سانتی متراستفاده کرد. در صورتی که سایز مورد نظر در شمشه ها موجود نبود می توان از ابزاری مشابه شمشه برای تعیین قطر استفاده کرد.

ارتفاع جاسازی در دیوار یا سقف و دیگر موارد، بسیار وابسته به دیتیلی که کارفرما یا طراح ارائه داده، می باشد. در اجرای جاسازی در سقف اندازه مورد نظر از کنج به سمت سقف را تعیین می کنیم. شمشه را روی سقف خوابانده و در زیر آن جک را قرارداده و جاسازی را اجرا می کنیم.

کلام اخر

همانطور که ذکر شد، پس از پایان مراحل آسترکشی و گچ کاری، بنابرسلیقه مشتری برای تزیینات سقف وو دیوارها از هنر گچبری دستی یا ابزار زنی استفاده می‌شود. این هنر دارای سبک های متفاوتی است؛ که می‌توان مطابق با نوع دکوراسیون و سلیقه مشتری آن را اجرا کرد.

اما هنر گچبری دستی  زمانی زیبا و چشم گیر اجرا می‌شود که توسط یک استاد گچکار ماهر یا استاد گچبر حرفه ای و مسلط انجام شود.

برای دریافت مشاوره جهت گچبری و گچکاری پروژه های خود از طریق پل های ارتباطی با ما تماس بگیرید.

گچبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *