loading

اجرای قرنیز ها راهی برای محفاظت از گچ کاری


یکی از اخرین مراحل نازک کاری، اجرای قرنیز ها است. قرنیز در واقع پس از اجرای کامل دیوارها یعنی استرکشی، گچکاری ، اجرا می‌شود.
در این مرحله از نازک کاری نیز باید با دقت و با توجه به دکوراسیون محیط ، متریال مورد نظر برای قرنیز کردن را انتخاب و اجرا نمود.
در ادامه با شما پیرامون علت اجرای قرنیز ، انواع قرنیز ها و معایب برخی از متریال های قرنیز صحبت می کنیم. با تیم گچ کاری لوکس پلاستر همراه باشید.

سنگ قرنیز چیست؟

حتما تا به حال نوارهایی که در پایین دیوارها کشیده شده؛ توجه شما را جلب کرده است. نام این نوارها قرنیز است. قرنیز ها معمولا نسبت به دیوارها برجسته هستند. قرنیزها نیز در گذرزمان دچار تحول شده و امروزه دارای تنوع زیادی در طرح و جنس و رنگ هستند.

انواع قرنیز ها

کاربرد قرنیز ها چیست؟

همانطور که می‌دانید پوشش دیوارها،  گچکاری شده است. در صورتی که گچکار ، مراحل گچکاری را به نحو احسن به پایان رسانده باشد، می‌تواند به کارفرما تضمین گچکاری با کیفیت را بدهد.

اما این تضمین تا زمانی پا برجاست که رطوبت و ضربه ای به دیوار گچ کاری شده نرسد. چراکه گچ در برابر رطوبت و ضربه مقاوم نیست و این عوامل باعث آسیب رسیدن به دیوار گچ کاری شده هستند.

با توجه به دلایلی که گفته شد، مهمترین علتی که از قرنیز استفاده می‌شود، جلوگیری از رسیدن رطوبت به گچ کاری دیوار هنگام شستن کف، و جلوگیری از وارد شدن ضربه با جابه جایی لوازم خانه است.

مطالب مشابه  قیمت گچ کاری چگونه محاسبه می شود؟

البته قرنیز ها با توجه به طرح و رنگ و جنس خود، علاوه بر حفاظت از گچ کاری دیوار ، باعث زیبایی دیوار و در کل دکوراسیون محیط نیز می‌شوند.
حتی برای تغییر دکوراسیون و بازسازی خانه، تغییر دادن قرنیز ها یک انتخاب مناسب برای متحول شدن محیط است. کافیست هنگام انتخاب قرنیز، مدلی که به دکوراسیون محیط خود منطبق است را انتخاب کنید تا یک دگرگونی زیبا در فضای خود داشته باشید.

زمانی که لمینیت و یا پارکت را برای کف پوش انتخاب می‌کنید، نصاب هنگام نصب این کف پوش ها یک فضایی را بین دیوار و کف پوش خالی می‌گذارد تا اگر کف پوش در اثر حرارت انبساط یافت؛ فضایی برای این عمل وجود داشته باشد. که به آن اصطلاحا درز انبساط گفته می‌شود.

این درز انبساط ظاهر ناخوشایندی به کف می‌دهد. اما با اجرای قرنیز مناسب می توان هم درز انبساط را پوشاند؛ هم زیبایی کف پوش را چشم گیرتر کرد.
همچنین برای عبوردادن سیم ها و کابل های تاسیساتی نیز قرنیزها یک کاور مناسب و زیبا برای جلوگیری از نمای زشت تاسیسات است.

انواع قرنیز ها

همانطور که ذکر شد، متریال های قرنیز از گذشته تا به امروز تحولات زیادی داشته اند. در گذشته بیشتر از قرنیز های سنگی و یا قرنیز های سرامیکی برای محافظت از گچ کاری دیوار استفاده می‌شد. اما امروزه قرنیز ها با جنس های مختلف مانند قرنیز های ام دی اف، قرنیز های چوبی، قرنیز های پی وی سی، قرنیز پلی استایرن و … در بازار تولید و عرضه می‌شوند. در ادامه توضیحاتی برای معرفی این قرنیز ها داده ایم:

مطالب مشابه  اجرای نما در ساختمان سازی

قرنیز سنگی:

قرنیز های سنگی از نمونه قرنیزهایی است که از زمان قدیم تا زمان حال مورد استفاده قرار گرفته است و بسیار مقاوم و مستحکم است. قرنیزهای سنگی توسط سنگ های طبیعی تراورتن، سنگ گرانیت، سنگ مرمر تولید می شود. به همین علت است که قیمت این سنگ قرنیز ها زیاد است.

قرنیز سرامیکی:

قرنیزهای سرامیکی دارای طرح های متنوع است و همانطور که از اسم آن پیداست از جنس سرامیک است.

قرنیز پی وی سی:

این قرنیز ها امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده اند. چرا که علاوه بر سبکی و متنوع بودن در نوع، طرح و رنگ، دارای استحکام بالا و مقاومت خوب در برابر رطوبت هستند پس برای محافظت از گچ کاری دیوار مناسب هستند.

قرنیز پلی استایرن:

یکی از انواع قرنیز ها ی پی وی سی، قرنیز های پلی استایرن هستند که توسط فوم فشرده تولید می شوند و بسیار مستحکم هستند.
این قرنیز ها مزایای بسیاری از جمله سازگاری با محیط زیست، جذب بسیار کم رطوبت و مقاوم در برابر نفوذ حشرات را دارا هستند.

قرنیز چوبی:

قرنیز ها ی چوبی مورد پسند علاقمندان به دکوراسیون مدرن است. این قرنیز ها از جنس چوب و ام دی اف هستند و زیبایی به خصوصی به محیط القا می کنند.

ابعاد مناسب قرنیز ها

قرنیز های موجود در بازار، در ارتفاع 7 سانتی متر و 9 سانتی متر و با طول های 280 سانتی متر و 366 سانتی متر عرضه می شوند.

در فضاهایی که کمتر از 50 متر مساحت دارند، بهتر است از قرنیز هایی با ارتفاع 7 سانتی متر استفاده کنید. اما اگر فضای بیشتری دارید؛ قرنیز ها با ارتفاع 9 سانتی متر خود را بهتر نشان می دهند.

مطالب مشابه  اجرای تیغه چینی 2
انواع قرنیز ها

کلام آ‎خر

قرنیز ها در واقع یکی از متریال های کاربردی- تزیینی در طراحی داخلی هستند که به مزایا و کابردهای آن ها اشاره شد. البته باید بدانید که هر یک از این نوع قرنیز ها را باید متناسب با نیاز و کاربری محیط و همچنین بودجه ی خود انتخاب کنید. تا از مزایای آن ها بهره مند شوید.

بنابراین نیاز است که قبل از خرید و انتخاب قرنیز نکاتی که گفته شد را در نظر بگیرید تا یک انتخاب هوشمندانه داشته باشید.
برای مشاوره بیشتر پیرامون طراحی داخلی منزل خود اعم از بازسازی گچ کاری ، گچبری ، سقف های کاذب و … از طریق پل های ارتباطی با ما تماس بگیرید.

اجرای نازک کاری ساختماندسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *