loading

ایتم های نازک کاری شامل چه مراحلی می شوند؟

نازک کاری

پس از انجام عملیات سفت کاری ساختمان که در مقاله ی مربوط به ایتم های سفت کاری توضیحاتی درباره ی ان دادیم حال نوبت به نازک کاری ساختمان می رسد.
نازک کاری ساختمان شامل چندین ایتم می شود که در این مقاله با ان ها اشنا می شویم. با لوکس پلاستر همراه باشید.

نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان به کلیه عملیاتی که نمای داخلی و خارجی ساختمان را تشکیل می دهند گفته می شود. نازک کاری ساختمان بلافاصله پس از اتمام سفت کاری شروع می شود و شامل مراحل زیر است:

• تیغه چینی دیوار ها
• شمشه کشی
• گچ و خاک کردن
• کشته کشی• سفیدکاری
• اجرای انواع سقف ها
• گچ بری
• اجرای سنگ قرنیز
• کف سازی
• اجرای نما

تیغه چینی دیوار

دیوار چینی را می توان با استفاده از انواع اجر ها با توجه به کاربری دیوار اجرا کرد . مقاومت و ضخامت دیوار نیز به کاربری ان مرتبط است. اجرا ها را با استفاده از ملات ماسه سیمان روی هم می چینند. تاسیسات ساختمان را نیز در این مرحله اجرا می کنند.

شمشه کشی

به منظور ایجاد کردن نقاط تراز و گچ و خاک کردن بین ان ها صورت می گیرد. به این شکل که به صورت چشمی بالاترین نقطه دیوار در نمای ان را تعیین می کنند و با گچ ان جا را نشانه گذاری می کنند

سپس توسط شاقول نقطه را در پایین دیوار هم لحاظ می کنند و در گوشه یسمت دیگر هم همین عمل را انجام می دهند.بعد با ملات گچ و خاک بین این نقاط را اندود می کنند تا گچ و خاک کردن اتاق تمام شود.

مطالب مشابه  گچکار حرفه ای کیست؟

گچ و خاک :
ملات گچ و خاک را از الک کردن خاک رس و مخلوط کردن با گچ و اب تهیه می کنند.نکته این کار در ان است که اگر بخواهیم ملاتمان زود تر بگیرد در صد گچ را بیشتر می کنیم و بر عکس اگر بخواهیم ملاتمان دیرتر بگیرد در صد خاک را بیشتر می کنیم.این ملات مزایای چون به صرفه بودن ، دیر گیر بودن ، و خاصیت پلاستیکی دارد.

گچ و خاک کردن

سفید کاری :
پس از خشک شدن ملات گچ و خاک شروع به سفید کاری سطح می کنیم که ملات ان از گچ و اب به دست می اید. این ملات را چون خیلی زود سخت می شود باید به مقدار کم در استانبولی ساخت و زود با ماله روی دیوار ها کشید.

کشته کشی :
پس از سفید کاری کردن، چون ملات ان زود گیر است و سفت می شود، نمی توان ان را به خوبی صاف کرد و یک سطح صیقلی به دست اورد. بنابراین از کشته ملات که کمی دیرگیر تر است و به ما فرصت پرداخت کردن سطح را می دهد استفاده می کنیم.

کشته ملات از الک ریز کردن پودر گچ و سپس مخلوط کردن ان با اب تهیه می کنند. باید با این دست ملات را تا حداقل ده دقیقه هم زد تا سخت نشود. پس از کشته کشی یک سطح صاف و اماده رنگ امیزی به دست می اید.

تیم گچ کاری

اجرای انواع سقف ها 

احداث سقف ها از ایتم های مراحل سفت کاری بشمار می روند اما اگر کارفرما بخواهد سقف های تزیینی مانند سقف های اسمان مجازی یا انواع سقف های کاذب و … را اجرا کند این کار در مرحله نازک کاری انجام می شود. برای اشنا شدن با این سقف ها مقاله های دیگر ما که مربوط به سقف های کاذب و سقف های اسمان مجازی است مطالعه کنید.

مطالب مشابه  اصطلاحات گچ کاری بخش اول
گچ کاری

گچ بری :
برای زیبا تر کردن دیوار و سقف ، می توان از هنر گچ بری که به ایجاد کردن نقش های زیبا مانند گل و … توسط بریدن گچ گفته می شود، بهره برد.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی هنر گچ بری و انواع ان مقاله ی گچ بری کلاسیک یا مدرن ما را مطالعه کنید.

سقف گچبری شده

سنگ قرنیز :
سنگ قرنیز علاوه بر زیبا تر کردن دیوار به دلیل جلوگیری از رسیدن اب و رطوبت که از شستن کف به دیوار می رسد و باعث تخریب گچ کاری دیوار می شود، انجام می شود. جهت قرنیز کردن دیوار می توان از مصالح مخصوص این کار مانند چوب های قرنیز، سنگ مرمر، سنگ تراورتن و … استفاده کرد.

کف سازی :
کف سازی هر قسمت از فضای داخل ساختمان را می توان از متریال های مخصوص ان قسمت استفاده کرد، البته برای کف سازی فضاهای مرطوب نیاز به عملیات خاصی است که در پایین توضیح داده ایم.
در کف سازی محیط هایی مانند کف سالن و اتاق های طبقات بعد از اجرای سقف روی ان یک لایه بتن می ریزیم و سطح ان را صاف می کنیم و پس از خشک شدن از متریال مورد نظرخود برای کف سازی نهایی استفاده می کنیم.
برای کف سازی نهایی می توان از مصالحی چون سنگ، کاشی، سرامیک، موزاییک و … استفاده کرد که در مقاله کف سازی ساختمان کاربری هر یک از این متریال ها را توضیح داده ایم.

کف سازی

کف سازی فضاهای مرطوب
در کف سازی فضاهای مرطوب و مکان هایی که اب در انجا جریان دارد مانند اشپز خانه، حمام، سرویس بهداشتی و … باید پس از بتن ریزی جهت زیر سازی نوعی عایق رطوبتی مانند قیرو گونی اجرا کنیم سپس جهت محفاظت از عایق یک لایه ملات ماسه سیمان روی ان بریزیم و سپس کف سازی نهایی با متریال هایی مثل کاشی و … را اجراکنیم.

مطالب مشابه  سقف های اسمان مجازی چه ویژگی هایی دارند؟

اجرای نما :
اجرای نما جزو اخرین مراحل نازک کاری می باشد که برای اجرای این عملیات هم متریال های فراوانی وجود دارد. وظیفه اصلی نما در ساختمان جلوگیری از نفوذ شرایط جوی به داخل ساختمان است.
نما باید طوری اجرا شود که استحکام و مقاومت بالایی داشته باشد. همچنین اقلیم و شرایط و کاربری ساختمان بر روش اجرای ان هم تاثیر می گذارد. ما در مقاله ی نما در ساختمان سازی توضیحات مفصلی در این باره داده ایم.

نمای ساختمان

کلام اخر 

پس از انجام کلیه مراحلی که ذکر شد نازک کاری ساختمان به اتمام می رسد و ساختمان تقریبا اماده بهره برداری می باشد. نازک کاری ساختمان شامل ریزه کاری هایی مانند تمیز کردن ساختمان و کلیه کارهایی که ساختمان را اماده سکونت می کند نیز می شود.

اجرای نازک کاری ساختمانبلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *