loading

ترفندهای اجرای کناف

دیوار و سقف کاذب کناف

سقف کاذب و سقف کناف

در مقاله قبلی پیرامون ترفندهایی که در گچکاری بکار می رود تا کیفیت گچکاری افزایش یابد سخن گفتیم. حال در این مقاله می خواهیم از تخصص دیگر ما یعنی اجرای کناف و ترفندهای اجرای کناف که ما در اجرای سقف کناف و دیوار کناف بکار می بریم تا اجرای کناف ما لوکس و با کیفیتی بی نظیر ارائه شود با شما به اشتراک بگذاریم.

ما در سایت لوکس پلاستر همواره در تلاشیم تجربه های کاری خود پیرامون گچ کاری ، گچبری و کناف با شما به اشتراک بگذاریم. تا شاهد افزایش کیفیت اجرای دکوراسیون داخلی ساختمان ها باشیم.

آیا نوع و متریال سقف اصلی در اجرای کناف روی آن تاثیرگذار است؟

اولین نکته ای که در ترفندهای اجرای کناف قابل توجه است این سوال است.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. به این دلیل که باید بدانیم متریال سقف اصلی ( سقف تیرچه بلوک ، سقف دال بتنی ، سقف عرشه فولادی ، سقف طاق ضربی و … ) چیست و با توجه به آن از میخ و چاشنی یا پیچ سرمته دار یا پیچ ورول پلاک در اجرای کناف استفاده کنیم.

پانل های مورداستفاده در اجرای کناف

شروع اجرای سقف کاذب کناف

پس از تهیه مصالح اجرای کناف و دپو کردن در کارگاه کنافکار شروع به کار می کند. در ابتدای کار استاد کنافکار تراز خود را در یک کد ارتفاعی قرار می دهد و تمام نقاط را تراز می کند.

سپس از جایی که قرار است سقف اجرا شود با توجه به ضخامت پانل ها، مثلا با پانل 12.5 میلی متری باید 12.5 میلی متر از نقطه ای که سقف اجرا می شود بالاتر رفته و نبشی های L25 را نصب می کند.

نصب استاندارد نبشی ها:

برای نصب استاندارد نبشی ها، باید از پیچ و رولپلاک استفاده کرد و همچنین فاصله استاندارد پیچ ها در نبشی های باربر 30 سانتی متر است و در نبشی هایی که فقط نقش تراز هستند 60 سانتی متر است.

در هنگام استفاده از نبشی های غیرباربر سازه پنل خور را در فاصله 10 سانتی متری نبشی اجرا می کند. و زمانی که نبشی ها باربر باشند فاصله سازه پنل خور تا نبشی 50 سانتی متر می باشد.

نحوه آویز گیری در اجرای کناف

بعد از تعیین وضعیت باربر بودن یا باربرنبودن نبشی ها، آویزها را طبق جدول استاندارد در فاصله ای بین 85 الی 110 سانتی متری ازهم اجرا می کند.

مطالب مشابه  قرارداد مشارکت در ساخت

کناف کار از یک سمت دیوار، با توجه به متریال سقف اصلی شروع به علامت زدن محل هایی که قرار است آویزهای کناف را از آن جا انجام داد، می کند. برای انجام این کار از فاصله ای که در بالا گفته شد ( 10 یا 50 سانتی متری) شروع به علامت زدن با فاصله های 85 الی 110 سانتی متر ( هرفاصله ای که معین شد؛ همه فاصله ها باید به همان میزان و مساوی با هم باشند.) می کند. سپس نقاط معین شده را با ریسمان به هم وصل می کند تا خطوط نقش مشخص شود.

                                                                   تماس با تیم ما

حالا با میخ و چاشنی یا … (بستگی به متریال سقف اصلی دارد) اتصال های HD90 را به سقف متصل می کند. این کار را می توان به دو صورت انجام داد.
اول اینکه می توان ابتدا اتصال ها را به سقف متصل نمود. سپس آویزهای U36 را به اتصال ها نصب کرد. یا اینکه ابتدا اتصال ها را به آویز نصب کرد و سپس اتصال های HD90متصل شده به U36 را به سقف نصب کرد.

در هر دو صورت U36 هایی که به اندازه ی مورد نیاز بریده شده اند به این اتصال های HD90 متصل می شوند.
سازه های U36 را می توان به اندازه های موردنیاز برش زد و سپس با تراز لیزری آن ها را تراز کرد.

هنگام نصب U36ها تراز لیزری را روشن کرده و طبق خط تراز آن ها را نصب می کند. در صورتی که باله های U36 از خط تراز بلندتر بود آن را دوباره بریده تا با خط تراز هماهنگ شود.

در مواقعی که از براکت استفاده می شود باید باله های U36 را کمی بلندتر از خط تراز برید.

ترفند اتصال پروفیل ها در کناف

پس از تنظیم و نصب شدن رانرهای U36 ، از براکت برای اتصال پروفیل های حمال F47 استفاده می شود.
در روش اجرای کناف تیپ A باید 47F های حمال به اندازه ارتفاع یک F47 بالاتر نصب شوند. زیرا در این تیپ اجرای کناف پس از نصب F47 های حمال، F47 های پانل خور توسط کلیپس به آن ها متصل می شوند.

مطالب مشابه  اجرای استخر با بلوک سیمانی

این کار به این صورت انجام می شود که طبق نقشی که نبشی ها دارند یعنی باربر بودن یا نبودن آن ها که فاصله اولیه را تعیین می کند و بالاتر به توضیح آن پرداختیم، شروع به متصل کردن F47 های پنل خور توسط کلیپس به صورت عمود بر F47 های حمال می کند. آکس به آکس این پانل ها در هنگام اجرا 50 سانتی متر است.

نحوه اویزگیری در اجرای کناف

روش اجرای کناف تیپ A

در ترفندهای اجرای کناف سقف دو روش متداول وجود دارد که به تیپ A و تیپ B مشهورند. در روش اجرای کناف تیپ A، پروفیل های F47 را به عنوان سازه های پنل خور به سازه های حمال توسط کیلیپس به هم متصل می شوند.

روش اجرای کناف تیپ B

پس از آویز کردن سازه های حمال با فاصله های 50 سانتی متری، پانل ها را مستقیما به این سازه های حمال نصب می کنیم.

تاسیسات برقی زیر پانل های کناف

پس از اتمام سازه کشی ها و نصب پروفیل های باربر و پروفیل های پنل خور، باید تاسیسات برقی مورد نیاز را تعبیه کرد. زیرا بعد از اجرای پانل ها امکان اجرای تاسیسات وجود ندارد. مگر در مواقعی که دریچه بازدید در سقف تعبیه شده باشد. در آن صورت هم دسترسی فقط در محدوده دریچه بازدید ممکن است.

پانل کناف

ترفند نصب پانل کناف

یکی دیگر از ترفندهای اجرای کناف رعایت این نکته است: نکته ای که قبل از نصب پانل ها باید به آن توجه کرد این است که در صورتی که آکس به آکس های پروفیل ها 50 سانتی متر بود، پانل هایی با ابعاد 1.20 در 2.50 تهیه شود.

در مواقعی که پانل های تهیه شده ابعاد 1.20 در 2.40 بود، باید فواصل آکس به آکس ها را 48 سانتی متر اجرا کنند تا جوابگوی پانل ها باشد.

حالا شروع به نصب پانل ها به صورت عمود بر پروفیل های پنل خور می کنند. نکته اجرایی در این مرحله از اجرای کناف این است که پنل ها را به صورت حصیرچین اجرا کنند. اجرای حالت + در اجرای کناف نشان دهنده کیفیت پایین در اجراست.

نکاتی که در اجرای کناف تاثیر گذار است

گونیا نبودن دیوار:

یکی از ترفندهای اجرایی کناف ، گونیا کردن دیوارهاست. در شرایطی که دیوار گونیا نباشد یا موج هایی به دلیل ریسمان کشی غلط و گچ کاری نادرست در دیوار وجود داشته باشد؛ کناف کار مجبور است پانل ها را رنده کند تا با سطح دیوار همخوانی داشته باشد و این خود یک ضعف در اجرای کناف به شمار می رود.

مطالب مشابه  اجرای قرنیز ها راهی برای محفاظت از گچ کاری

البته گاهی هم قناسی موجود در دیوارها به دلیل دیتیل پلان است. که این امر اجتناب ناپذیر است و راهی جز سمباده زدن لبه های پانل نیست.

اجرای سقف کاذب کناف بعد از اجرای کف سازی طبقه بالا:

یکی از ترفندهای اجرای کناف این است که در هنگام اجرای سقف کاذب کناف باید به این نکته توجه کرد که کف سازی طبقه بالا به اتمام رسیده باشد. زیرا نفوذ آب به پانل های کناف باعث تخریب پانل می شود.
در میان پانل های کناف ، تنها پانل هایی در برابر آب مقاوم هستند که بیس سیمان داشته باشند. تمام پانل های گچی با تماس مستقیم آب تغییر شکل داده و آسیب می بینند.

پیچ های مورداستفاده در اجرای کناف

فاصله استاندارد نصب پیچ ها در پانل به سازه 17 سانتی متر است یعنی در هر عرض 1.20 پانل 7 پیچ نصب شود.

در نصب پیچ ها باید توجه داشت که پیچ بیش از حد در پانل فرو نرود که کاغذ را از پنل جدا کند. همچنین خیلی هم بیرون نباشد که در هنگام بتونه کشی، ماستیک و نقاشی مشکل به وجود آید.

پیچ های برند مکس ، پیچ کناف ایران ، پیچ فلکس از پیچ های با کیفیت هستند که در بازار عرضه می شوند.

پیچ های کناف

ترفند بتونه کشی و ماستیک در اجرای کناف

پس از تکمیل نصب پانل ها، نوبت اجرای بتونه کاری و ماستیک کشی است. برای آماده کردن مواد بتونه، پودر بتونه را با آب مخلوط کرده و پس از تمیز کردن سطح از این مواد یک لایه را روی سطح کشیده، سپس توری های فایبرگلاس را قرارداده و دوباره یک لایه بتونه اجرا می کنند. این کار را در تمام محل های اتصال پنل ها و محل پیچ ها انجام داده و 6 ساعت زمان برای خشک شدن آن می دهند.

پس از گذشت 6 ساعت دوباره یک لایه بتونه و پرداخت آن را انجام داده سپس نوبت به ماستیک کشی می رسد. حالا باید تمام سطح سقف را به طور کاملا یکدست و صاف ماستیک کشی کرد. و در نهایت سقف آماده نقاشی می شود.

بتونه کشی سقف کناف

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *