loading

رابیتس بندی چگونه اجرا می شود؟

سقف رابیتس بندی

اجرای سقف های کاذب روشی مناسب برای پوشاندن عیوب و یا تاسیسات سقف اصلی است. در مقاله های قبلی شما را با انواع سقف های کاذب  مانند سقف کاذب کناف ، رابیتس و … اشنا کردیم.

(مطالعه مقاله سقف های اسمان مجازی)

امروزه هنوز هم سقف کاذب رابیتس سقف کاذبی پرطرفدار به شمار می رود که اجرای ان مزایا و معایبی را به همراه دارد. گروه گچ کاری لوکس پلاستر در این مقاله شما را بیشتر با این سقف اشنا می کند. با ما همراه باشید.

سقف کاذب رابیتس چیست؟

رابیتس ها توری های مشبک فولادی هستند که زیرسازی گچ کاری نهایی را تشکیل می دهند. جنس فولاد ان باعث می شود قطعات به راحتی به هم جوش بخورند اما با این حال باعث سنگینی وزن سقف هم می شود.

از رابیتس کاری در سقف های کاذب و نما استفاده می شود. در اجرای ان در نما به علت تحمل وزن بالا از تعداد ستون های بیشتر و سنگین تر استفاده می شود اما در اجرای سقف کاذب تعداد ستون ها و وزن ان با توجه به سقف مورد نظر انتخاب می شود.

امکان اجرای انواع طرح های دلخواه با این سقف وجود دارد همچنین عایق های اکوستیکی که روی سقف اصلی اجرا شده اند را کاور می کند و می پوشاند.

در اجرای رابیتس بندی به حداقل 4 نفر که دو نفر ان ها جوشکار و وردست جوشکار و دو نفر دیگر رابیتس بند و وردست او نیاز است که البته اگر محدودیت زمانی یا حجم کار بالا باشد به تعداد بیشتری نیرو نیاز می شود.

مطالب مشابه  اصطلاحات گچکاری بخش دوم
رابیتس بندی

مراحل متداول اجرای رابیتس بندی

1- نصب میلگرد های اویز

میلگردها در واقع به جهت تحمل بار اصلی سقف نصب می شوند. نصب ان ها به دو روش دفنی و جوشی انجام می شود. منظور از روش دفنی این است که در سقف اصلی اویزها دفن شده اند و منظور از روش جوشی، اویز ها را به سقف یا تیر اهن جوش داده می شوند.

فاصله میلگردهای اویز باید حداکثر 60 سانتی متر باشد و هر چه سقف حجیم تر باشد فاصله بین میلگرد ها تا 30 سانتی متر کمتر می شود.

سپس برای اتصال نبشی های حمال به میلگرد های اویز( که توسط خط تراز یکدست شده است)، ان ها را جوش می دهند. حالا برای اینکه طرح دلخواه اجرا شود میلگرد های فرعی را با یک فاصله 15 الی 25 سانتی متری از نبشی ها جوش می دهند.

اندود کاری رابیتس بندی

2- نصب رابیتس ها

حال باید توری رابیتس را بر روی میلگرد های اویز قرار داد و سفت کرد. ( توری ها تعدا پل های مختلفی دارند که متناسب با سقف مورد نظر انتخاب می شوند.) برای این کار هم می توان از روش جوش دادن استفاده کرد . اما روش مناسب تر، استفاده از سیم های گالوانیزه یا همان سیم های رابیتس بندی است که استفاده از ان باعث می شود توری به زیر سازی سقف به خوبی متصل شود.

نکته حائز اهمیت در این مرحله اجرای کنترل تراز در همه ی قسمت هاست. زیرا در صورت بروز مشکل در مراحل بعد نمی توان مشکل را رفع کرد. نکته دیگر در اجرای این مرحله این است که در رابیتس های انتخاب شده ، باید به جنس و وزن ان توجه شده باشد.

مطالب مشابه  اجرای استخر با بلوک سیمانی

همچنین هنگامی که میلگردها فاصله زیادی دارند باعث شکم دادن گچ کاری می شوند. برای جلوگیری از بروز این اسیب، باید از رابیتس با ستون های بیشتر و سنگین تر استفاده کرد.

سقف کاذب رابیتس

3-  گچ کاری رابیتس

پس از نصب رابیتس زمان گچکاری فرا می رسد.برای انجام این کار با استفاده از گچ سفیدکاری یا گچ عسلی (طرز تهیه ان : استانبولی را تا نیمه اب می ریزند و گچ را روی ان می پاشند تا اب استانبولی خشک شود) کار چشمه پوشی را انجام می دهند به صورتی که همه ی چشمه ها پوشانده شود و پر شود. این کار برای اجرای بهتر در چند مرحله انجام می شود.

سپس روی سقف کروم گذاری را انجام می دهند و بعد از تراز کردن کروم ها، نوبت به شمشه گیری می رسد. با ملات گچ معمولی بین شمشه ها را پر کرده و اندود می کنند. و در نهایت روی ان شمشه کشی می کنند.

با انجام این عملیات سقف استر کشی می شود .حالا باید کمی زمان سپری شود تا سطح خشک شود و بعد مرحله اخر یعنی نرمه کشی با ملات مخصوص ابزار یا سفیدکاری انجام شود و در اخر سطح را به خوبی پرداخت می کنند و گچ کاری سقف به پایان می رسد تا اماده رنگ امیزی شود.

دقت کنید که گچ کاری در دمای مناسب بالای 5 درجه سانتی گراد انجام شود تا از اسیب های احتمالی گچکاری جلوگیری شود.

نکاتی در خصوص رابیتس کاری

در اجرای رابیتس کاری ممکن است که گچ زیادی مصرف شود و همچین به دلیل جنس فولادی ان بار مرده زیادی بر ساختمان وارد کند. اما دلایلی هم برای به کار گیری این سقف کاذب وجود دارد. مانند اینکه مصالح ان معمولا در دسترس هستند. و همچنین قابلیت اجرا و چسبندگی بیشتر ملات ها روی ان وجود دارد و همانطور که گفته شد قابلیت اجرای انواع طرح ها را دارد.

کلام اخر

سقف های کاذب رابیتس با همه ی مزایا و معایبی که دارد در اکثر نقاط کشورمان مورد استفاده قرار می گیرد و کیفیت خوبی هم دارد به شرط ان که توسط مجریان حرفه ای اجرا شود زیرا بعضی از مشکلاتی که در اثر بی دقتی گچکار یا رابیتس کار به وجود می اید قابل برطرف کردن نیست.

مطالب مشابه  تایل سقفی چیست؟

شما عزیزان می توانید برای مشاوره گرفتن و اگاهی بیشتر از طریق پل های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.

بلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *